Bureau MARE

voor Maatschappelijke begeleiding, Alternatieve gezondheidszorg, Reizen & evenementen en Educatie

GEZONDHEID

“Gezondheid is datgene wat je het gevoel geeft, dat het nu de mooiste tijd van het jaar is”. Franklin Pierce Adams

Gezondheid is veel meer dan een goed functionerend lichaam. Het is een algeheel gevoel van wel bevinden. Anders gezegd: ‘lekker in je vel zitten’. De staat van de geest heeft invloed op de staat van het lichaam en omgekeerd.

In het bestrijden en voorkomen van klachten maakt Bureau MARE gebruik van de natuur.

“Het is de natuur die de zieken geneest” Hippocrates

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De basis ligt bij de Griekse filosoof en arts Hippocrates. De grondlegger van onze huidige vorm van homeopathie is Samuel Hahnemann. Hij (her)ontdekte een belangrijke natuurwet: ‘een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen.

 

“Het tegengestelde wordt door het tegengestelde genezen” Hippocrates

Klassieke homeopathie

Bij de meeste drogisten zijn homeopathische middelen te koop. Dit zijn middelen met meerdere grondstoffen in lage potenties (potenties = verdunningen, over het algemeen geldt: hoe groter de verdunning, hoe krachtiger de werking). Deze middelen zijn bedoeld als bestrijding van de klachten. Eén van de gebruikte grondstoffen (oertincturen)zal daadwerkelijk helpen.

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij, in tegenstelling tot de gewone homeopathie, gekeken wordt naar een samenhang van klachten en symptomen. Iedere behandeling is op de persoon individueel afgestemd. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op het ontstaan van klachten en deze factoren verschillen per persoon.

Els is klassiek homeopaat bij Bureau MARE. Zij neemt een uitgebreide anamnese af waarna de diagnose wordt gesteld en een behandeling wordt voorgeschreven.

Voor wie?

Iedereen is welkom bij Bureau MARE ongeacht leeftijd, opleiding, kleur, status, enzovoort. Ook dieren zijn welkom. Dieren reageren op een behandeling vaak nog sneller dan mensen!

Uitgelicht: Zomereczeem bij paarden

Jeuk is vaak erger dan pijn! Staart en maneneczeem (SME) is een alergische reactie op het speeksel van de Culicoïdes mug (knut). De jeuk drijft het paard tot wanhoop waardoor de eigenaren en verzorgers weer wanhopig worden. Er zijn vele middelen op de markt maar niets werkt afdoende. Klassieke homeopathie biedt wel mogelijkheden zowel preventief als curatief. Immers ook bij paarden geldt: ieder paard is anders!