Bureau MARE

voor Maatschappelijke begeleiding, Alternatieve gezondheidszorg, Reizen & evenementen en Educatie

Dia15DSC00488

BEGELEIDING & EDUCATIE

 

Begeleiding, coaching en counseling

 Ieder mens heeft de keuze of hij/zij zich richt op beperkingen of mogelijkheden.

Mensen zijn sociale wezens. Wij zijn, uitzonderingen daar gelaten, niet in staat om in ons eentje te overleven. Helaas levert het samenleven met anderen nog wel eens problemen of verstoringen op en kunnen we niet meer zo goed functioneren. Het is dan nodig om iemand of een instantie in te schakelen die de wisselwerking tussen persoon en sociale omgeving helpt te verbeteren. Bureau MARE!

Centraal staan de mogelijkheden van een ieder. We werken met competentievergrotende methodiek, mindfullness en diverse vormen van social case work. (maatschappelijk werk) In psychotherapie staat de psyche van de mens centraal. Er wordt gekeken naar de stoornissen van de cliënt en zijn oplossend vermogen. Het Social Casework is een proces dat wordt aangewend om de cliënt te helpen doeltreffender het hoofd te bieden aan moeilijkheden in zijn maatschappelijk functioneren. Het gaat om de wisselwerking tussen mens en omgeving.

Specialisaties: jongeren en adolescenten met een diagnose in het autistisch spectrum, ADHD en NLD en volwassenen met burn-out, relatieproblemen en rouwverwerking.

 

Educatie

 

Zoals de Grote Oceaan slechts één smaak heeft: die van zout; zo heeft ons onderwijs ook slechts één smaak: die van vrijheid”. (Boeddha)

 “Leren is leven, leven is leren” (Marjan) Wat je ook doet, waar je bent en met wie je bent, je leert elke dag weer, je hele leven lang! Niet alleen om later een goede baan te kunnen krijgen en je kennis en competenties op peil te houden maar ook om je in algemene zin te kunnen ontwikkelen.

Studiebegeleiding

 Ieder mens is anders en leert anders. Soms is het lastig om het juiste ‘knopje’ te vinden waardoor je makkelijker en vooral prettiger leert. Motivatie, concentratie en structuur zijn competenties die, afhankelijk van de studie, erg kunnen wisselen. Ook de manier waarop getoetst wordt, varieert veel. Goed kunnen studeren betekent niet dat je ook goed verslagen kunt maken en/of presenteren!

In de studiebegeleiding leer je je eigen sterke en zwakke punten kennen en krijg je handvatten om beter gebruik te maken van je mogelijkheden. Je ontwikkelt een leerstrategie waarmee je makkelijker en efficiënter kunt studeren en ‘trucjes’ om te structureren. Studiebegeleiding is er voor zowel VO leerlingen als MBO-, HBO- en WO studenten. Ook voor leerlingen en studenten met AD(H)D, ASS en NLD.

Hiswerkbegeleiding

 Heb je moeite met een bepaald vak of wil je beter worden in één of meerdere vakken? Huiswerkbegeleiding is dan iets voor jou. Bureau MARE biedt huiswerkbegeleiding in de volgende vakken:

  • Maatschappijvakken, maatschappijleer, maatschappijwetenschap, M&O, algemene ondernemersvaardigheden,geschiedenis en staatsinrichting, kunstgeschiedenis, aardrijkskunde en economie
  • Exacte vakken, wiskunde, natuur- en scheikunde en biologie
  • Talen, Nederlands en Engels

Huiswerkbegeleiding kan individueel, met z’n tweeën of in een klein groepje.

Scriptie- en profielwerkstukbegeleiding

Heb je moeite met het bedenken van een casus quaestiones? Weet je nog niet voor welke doelgroep je gaat schrijven? Vind je annoteren rampzalig? Vind je het moeilijk de juiste literatuur te vinden? Vind je het moeilijk een adequate conclusie te schrijven? Ben je veel tijd kwijt aan je lay-out? Zijn je werkstukken altijd te lang of te kort? Lijkt je schrijfstijl meer op spreektaal. Krijg je het benauwd wanneer je denkt aan je presentatie? Denk dan eens aan scriptiebegeleiding.

Scriptiebegeleiding kan op veel manieren van een eenmalige workshop tot individuele begeleiding.

Trainigen

 Bureau MARE biedt trainingen op maat afhankelijk van het doel en doelgroep. Specialisaties:

  • Algemene ondernemersvaardigheden voor MBO
  • Interne en externe communicatie
  • Commerciële vaardigheden